A partir del 23 de febrer ja es poden sol·licitar les subvencions per a la producció de nous muntatges teatrals de sala i de carrer de caràcter professional per a la temporada 2021-2022.
A partir del 23 de febrer ja es poden sol·licitar les subvencions per a la producció de nous muntatges teatrals de sala i de carrer de caràcter professional per a la temporada 2021-2022.

El passat 10 de febrer es van publicar les bases específiques que han de regir la concessió de les subvencions per a la producció de nous muntatges teatrals de sala i de carrer de caràcter professional per a la temporada 2021-2022.

El termini de presentació de sol.licituds és del 23 de febrer al 16 de març.

Als efectes d’aquestes bases, s’entenen per nous muntatges:

  • els que s’estrenin durant la temporada 2021-2022; s’entén per temporada el període comprès entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022. En el cas que el muntatge s’estreni en un dels espais coproductors esmentats a la base 6.1.2.b.2), aquesta representació té la condició d’estrena, excepte si la representació forma part del procés de producció.
  • les reposicions o revisions d’aquells espectacles en què la producció originària tingui, com a mínim, quatre anys d’antiguitat i que no s’hagi representat, com a mínim, un any abans de la data d’estrena de la reposició o revisió.
  • també s’inclouen com a muntatges teatrals els muntatges d’escenes híbrides. S’entenen per escenes híbrides els nous llenguatges d’arts escèniques contemporànies que no pertanyen ni al teatre, ni a la dansa ni al circ.

Per optar als ajuts cal complir els següents requisits:

  • Presentar una única sol·licitud per cada muntatge teatral.
  • Estrenar el muntatge a Catalunya durant la temporada 2021-2022.
  • Acreditar la data i el lloc d’estrena de l’espectacle a través d’un certificat o d’una declaració de compromís de l’entitat programadora.
  • Fer un mínim de 10 representacions, de les quals almenys cinc han de ser a Catalunya, a excepció dels muntatges d’escenes híbrides, que n’han de fer almenys tres a Catalunya, en un període màxim de 12 mesos des de la data de l’estrena

Són subvencionables les despeses següents que es facin des de l’1 de gener de 2021 fins a l’estrena, incloses:

  • Les despeses de producció. En cap cas es consideren despeses subvencionables les d’explotació posterior de l’espectacle. En el cas de les coproduccions, la subvenció de l’Institut Català de les Empreses Culturals es refereix exclusivament a la part coproduïda per l’empresa sol·licitant.
  • Els sol·licitants que siguin empreses persones físiques que duguin a terme tasques per al projecte poden imputar com a despesa pròpia subvencionable, com a màxim, el 20 % del pressupost de despesa directa subvencionable. En aquest cas, s’ha d’indicar en el pressupost el detall de la feina aportada al projecte i la seva valoració econòmica.
  • Les despeses derivades de les proves diagnòstiques de la COVID-19 requerides per al desenvolupament de l’activitat.
  • L’import de la subvenció és, com a màxim, del 50 % dels recursos propis aportats per l’empresa sol·licitant al pressupost del projecte.