Campanyes
CAP BUTACA BUIDA la nova campanya d’ADETCA per omplir tots els teatres
Amb motiu de la Setmana Mundial del Teatre, el 16 de març de 2024, vam llançar un dels majors reptes històrics i culturals del país: omplir el màxim de butaques dels teatres de Catalunya, sense deixar-ne cap de buida.
Teatres públics, privats i ateneus de tot el país, tothom estava cridat a participar-hi.
Un repte logístic i de programació, però sobretot una declaració col·lectiva d’amor a la cultura amb la il·lusió d’una Diada Nacional del Teatre i amb el compromís cívic d’una iniciativa com la Marató de TV3. Un projecte de país.
Una diada impulsada des d’ADETCA en col·laboració amb la resta d’entitats d’arts escèniques del país, amb la col·laboració de TV3, Catalunya Ràdio i Time Out i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu de Cap Butaca Buida ha sigut continuar visibilitzant Catalunya com a referència en el camp teatral i cultural.
Cap Butaca Buida neix amb vocació de país i, per tant, ha necessitat (i continua necessitant) la implicació del conjunt del territori i de tots els agents de la cadena de valor. Volem convertir aquest esdeveniment en una data assenyalada al calendari anual per a les persones que acostumen a anar al teatre, però també per a les que no. Una nova Diada cultura que es converteixi en una senya d’identitat de casa nostra.
Barcelona va concentrar la major part d’equipaments escènics adherits al “Cap Butaca Buida” amb un total de 107.
Del Vallès oriental hi va haver espectacles a Caldes de Montbui, Canovelles, Cradedeu, La Garriga, Granollers, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Montmeló, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Vallromanes i Vilanova del Vallès. De la comarca d’Osona van ser presents els municipis de Vic, Manlleu, Calldetenes i Taradell. De l’Anoia, s’hi van sumar Calaf, Igualada i St. Martí Tous. Del Bages, Cardona, Manresa. Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet. Del Baix Llobregat, les viles de Corbera de Llobregat, Gavà, Sant Just Desvern i Viladecans. El Maresme s’hi va afegir amb Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, el Masnou, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol i Teià. I del Garraf s’hi van sumar els municipis de l’Ametlla de Merola, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, mentre que a la comarca del Moianès el “Cap Butaca Buida” s’ha viscut a Castellterçol i a Moià.
Girona en va aportar 13 i les terres de Lleida 11. A les comarques de Girona es van fer funcions a la capital, a Besalú, Palafrugell, Salt,Lladó, Roses,Torroella de Montgri, Sant Joan les Fonts, Cassà de la Selva, Banyoles, Sant Joan de les Abadesses.
A Lleida les sales compromeses amb el projecte van programar espectacles a La Seu d’Urgell, Balaguer, Arbeca, Artesa de Segre, Tremp, Alcarràs, Alpicat, Lleida, Solsona i Tàrrega.
Tarragona va viure el “Cap Butaca Buida” a Valls, Reus, Tortosa, el Vendrell, Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Amposta, Falset, Altafulla, el Catllar, el Morell, Tarragona i Vilaseca.
En total 55.583 espectadors i espectadores!!
Moltes gràcies, a totes les persones que heu fet possible la primera Diada Nacional de Teatre, al públic, a les institucions, els professionals de les Arts Escèniques, als Teatres públics, privats i ateneus de Catalunya, a les entitats del sector, als mitjans de comunicació, als col.laboradors i patrocinadors…
HEM FET HISTÒRIA! Us esperem el 22 de març de 2025. Visca el teatre!