La XXIIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló, demostra que “El teatre no té edat”
La XXIIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló, demostra que “El teatre no té edat”

La XXIIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló ha estat una gran celebració del teatre català, destacant un moment de màxima esplendor amb xifres rècord d’espectadors i recaptació.

Aquesta edició, que es va celebrar per primer cop fora de Barcelona, al Teatre-Auditori de Sant Cugat, va homenatjar teatres d’arreu de Catalunya i va reivindicar la trajectòria d’artistes veterans, sota el lema “El teatre no té edat”.

La cerimònia, dirigida per Paco Mir, amb l’ajudantia de Roger Julià i amb música de la Original Soundtrack Orchestra dirigida per Joan Vives, va combinar moments d’humor amb reivindicacions del sector, tot apostant per la diversitat escènica.

Aquesta gala va comptar amb Carme Conesa com a mestra de cerimònies, acompanyada de Mercè Martínez, Artur Busquets i Aina Quiñones, i va incloure actuacions d’artistes de totes les disciplines, com ara el número de dansa de Montse Colomé.

A més, es va celebrar el retorn de la iniciativa “Cap Butaca Buida”, que va omplir 145 sales en la seva primera edició i que tornarà el març de 2025.

Un dels moments més destacats de la vetllada va ser l’entrega de la Menció Honorífica a la companyia Dagoll Dagom, reconeixent els seus 50 anys de trajectòria.

També es va homenatjar el clown Jango Edwards per la seva gran contribució a les arts escèniques.

La gala va reafirmar el paper central del teatre en la cultura catalana, celebrant no només els grans èxits recents, sinó també la història i el compromís de les generacions que han fet créixer aquest art.